Вие сте тук:Образование

Пещера. Надя Младенова, началник на кабинета на министъра на образованието и науката, ще награди отличниците в поредния етап на кампанията „Бъди грамотен“ на 4 август 2014 г. в Пещера. Събитието започва от 11.00 часа пред читалище „Развитие“ в центъра на града. Там ще бъде разположен специален пункт, в който ученици, младежи и възрастни ще могат да тестват правописните си умения. При лошо време събитието ще се състои във фоайето на читалището.                                               

Всеки желаещ ще има възможност да провери своя правопис и да получи безплатна консултация по български език. За тези, които се справят с тестовете без грешка, са осигурени награди. Надя Младенова ще поздрави участниците и ще награди първите отличници в правописния маратон.                                                                                                                        

Проявата е част от Националната кампания „Бъди грамотен“ на Образователния портал Академика БГ с подкрепата на Министерството на образованието и науката.

Проект УСПЕХ-успешен прект

Понеделник, 07 Юли 2014 09:32

Пещера-Велинград. Във Велинград се проведе Областна конференция по Проект УСПЕХ за обмяна на добри практики в областта на извънкласните и извънучилищните дейности под мотото: " ДОБРИ ПРАКТИКИ И ПОСТИЖЕНИЯ В ОСЪЩЕСТВЯВЯНЕТО НА ИЗВЪНКЛАСНАТА И ИЗВЪНУЧИЛИЩНАТА ДЕЙНОСТ ПО ПРОЕКТ УСПЕХ ". Форумът бе открит от началника на РИО Пазарджик -Валентина Кайтазова, на него присъстваха директори и ръководители на клубове от цялата област . Проект УСПЕХ е успешен проект-бе основното мнение на присъстващите, както с това, че интересът към него се повишава в годините, така и с факта, че все повече учители, ученици и родители изразяват подкрепата си към него. Работата на СОУ"Свети Климент Охридски"по Проект УСПЕХ бе представена от Петя Георгиева с презентация на тема : Към природата с разбиране и постоянство, в която тя сподели своя тригодишен опит с клубове по проекта . Представянето и впечатли участниците във форума и показа ,че работата по проекти в училище помага на учениците да развият личностния си и творчески потенциал.

С правителствено решение e определен размерът на еднократната помощ за първокласник. Тя ще бъде 250 лева. Ще се получава се от всички, чийто средно месечен доход на член от домакинството е 350 лева за предходните 12 месеца. Без доходен критерий се получава от деца с увреждания, деца в семейство с един жив родител и деца, настанени в приемно семейство.

Пещера. Учениците от VІІІ клас на ОУ„ П.Р.Славейков" отбелязаха края на учебната година. Церемонията се проведе в Общински музей- Пещера. Специални гости бяха кметът Георги Козарев, Галина Стоянова от местната администрация, преподаватели и родители. Всеки възпитаник получи дипломата си от градоначалника. Децата подариха цветя на гостите, пуснаха балони и бял гълъб в синьото небе, по- късно целунаха училищното знаме и се заклеха да пазят паметта за родното школо.

Пещерски деца с награди

Петък, 20 Юни 2014 07:27

Пещера. Стефка Илиева и Мария Тинева от 7б клас на ОУ "П.Р.Славейков" се класираха на ІІІ-то място в конкурса по английски език към издателство "Лонгман" с презентация на тема "Алтернативен пътеводител" с ръководител Ася Спасова. Момичетата получиха грамоти от училищното ръководство и материални награди от издателството. 

Има надежда...

Вторник, 17 Юни 2014 09:38

Пещера. Участниците в СИП"Аз и книгата" към СОУ"Свети Климент Охридски" град Пещера имаха удоволствието да се срещнат с Мария Найденова- учител , поет и автор на редица публикации в печата.В мила и приятелска обстановка ,младите хора с интерес слушаха сладкодумния разказ на г-жа Найденова за силата на думите, за процеса на създаване на една поетична творба и първите читатели на стиховете и , за темите , които я вдъхновяват и онези, които я огорчават. Накрая всички получиха книги със стихове на поетесата и си обещаха нова среща наесен, на която да четат стихове-най-новите на поетесата и тези,които децата ще опитат сами да сътворят. Казват , че времето ни било бездуховно. Вярно е, но още има надежда -докато има хора, които да пишат стихове и малки, чисти души, които да искат да ги прочетат.

Страница 1 от 22

higiq uli

 

psiho

Статии

Календар

«август 2014»
ПнЧтСрВтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

pat3