Вие сте тук:Образование

Проект УСПЕХ-успешен прект

Понеделник, 07 Юли 2014 09:32

Пещера-Велинград. Във Велинград се проведе Областна конференция по Проект УСПЕХ за обмяна на добри практики в областта на извънкласните и извънучилищните дейности под мотото: " ДОБРИ ПРАКТИКИ И ПОСТИЖЕНИЯ В ОСЪЩЕСТВЯВЯНЕТО НА ИЗВЪНКЛАСНАТА И ИЗВЪНУЧИЛИЩНАТА ДЕЙНОСТ ПО ПРОЕКТ УСПЕХ ". Форумът бе открит от началника на РИО Пазарджик -Валентина Кайтазова, на него присъстваха директори и ръководители на клубове от цялата област . Проект УСПЕХ е успешен проект-бе основното мнение на присъстващите, както с това, че интересът към него се повишава в годините, така и с факта, че все повече учители, ученици и родители изразяват подкрепата си към него. Работата на СОУ"Свети Климент Охридски"по Проект УСПЕХ бе представена от Петя Георгиева с презентация на тема : Към природата с разбиране и постоянство, в която тя сподели своя тригодишен опит с клубове по проекта . Представянето и впечатли участниците във форума и показа ,че работата по проекти в училище помага на учениците да развият личностния си и творчески потенциал.

С правителствено решение e определен размерът на еднократната помощ за първокласник. Тя ще бъде 250 лева. Ще се получава се от всички, чийто средно месечен доход на член от домакинството е 350 лева за предходните 12 месеца. Без доходен критерий се получава от деца с увреждания, деца в семейство с един жив родител и деца, настанени в приемно семейство.

Пещера. Учениците от VІІІ клас на ОУ„ П.Р.Славейков" отбелязаха края на учебната година. Церемонията се проведе в Общински музей- Пещера. Специални гости бяха кметът Георги Козарев, Галина Стоянова от местната администрация, преподаватели и родители. Всеки възпитаник получи дипломата си от градоначалника. Децата подариха цветя на гостите, пуснаха балони и бял гълъб в синьото небе, по- късно целунаха училищното знаме и се заклеха да пазят паметта за родното школо.

Пещерски деца с награди

Петък, 20 Юни 2014 07:27

Пещера. Стефка Илиева и Мария Тинева от 7б клас на ОУ "П.Р.Славейков" се класираха на ІІІ-то място в конкурса по английски език към издателство "Лонгман" с презентация на тема "Алтернативен пътеводител" с ръководител Ася Спасова. Момичетата получиха грамоти от училищното ръководство и материални награди от издателството. 

Има надежда...

Вторник, 17 Юни 2014 09:38

Пещера. Участниците в СИП"Аз и книгата" към СОУ"Свети Климент Охридски" град Пещера имаха удоволствието да се срещнат с Мария Найденова- учител , поет и автор на редица публикации в печата.В мила и приятелска обстановка ,младите хора с интерес слушаха сладкодумния разказ на г-жа Найденова за силата на думите, за процеса на създаване на една поетична творба и първите читатели на стиховете и , за темите , които я вдъхновяват и онези, които я огорчават. Накрая всички получиха книги със стихове на поетесата и си обещаха нова среща наесен, на която да четат стихове-най-новите на поетесата и тези,които децата ще опитат сами да сътворят. Казват , че времето ни било бездуховно. Вярно е, но още има надежда -докато има хора, които да пишат стихове и малки, чисти души, които да искат да ги прочетат.

Велико Търново - Пещера. За трета поредна година, Центърът за развитие на общността-Пещера взе участие в  тридневния Международен детски ромски фестивал „Отворено сърце“ в гр.Велико Търново, организиран от ЦМЕДТ „Амалипе“ на фестивала взеха участие и ученици от ОУ „Любен Каравелов“ и ПГ „Васил Левски“ които представиха на публиката  различни фолклорни песни и танци .

Модераторите и доброволците от Пещера представиха своето  ателие с мекици и пурички, сготвени на място и предложени за дегустация на гостите на фестивала. Ателието изложи и творения на учениците на началната учителка Дафинка Самарджиева - цветя изработени от цветна хартия, картини от отпадъчни и природни материали, както и декупажни изделия, които в последствие се подариха на гостите на фестивала от Испания, Румъния,Македония и Франция.

Центъра за развитие на общността гр. Пещера бе отличена с награда за първо място за най- добро ателие на фестивала.

Във фестивала участваха над 1800 души,  всеки участник имаше право да кандидатства за ателие, танцов, музикален и театрален състав.

Участниците показаха невероятни костюми, песни и танци, съхранени от ромския фолклор от цял свят.

Страница 1 от 22

hig

 

psiho

Статии

Календар

«юли 2014»
ПнЧтСрВтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

pat3